Αρχική » Γλυπτά του Θόδωρου στη Στοά Κοραή

Γλυπτά του Θόδωρου στη Στοά Κοραή

από kivotos

Της Λητώς Μησιακούλη

 

Σημαντική έκθεση του γλύπτη Θόδωρου με τίτλο «Αρχέτυπα» παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», με εντυπωσιακά γλυπτά έργα του καλλιτέχνη, υψηλής εικαστικής και συλλεκτικής αξίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για μια σύνοψη έργων της περιόδου 1990-1999, που περιλαμβάνει επιλογές από τέσσερις δημιουργικές του ενότητες: «Ισορροπίες ’90», «Καρυάτιδες ’94», «Άτοπα ’97» Και «Μεταίχμιον ’99». Ενότητες που είχαν παρουσιαστεί σε παλαιότερες εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με τα γλυπτά του ο καλλιτέχνης απαντά, όπως αναφέρει σε κείμενό του, στο παρακάτω ερώτημα:

«Πώς μπορεί ένας γλύπτης στην εποχή μας να διαπεράσει τις οθόνες της “ ατοπικής εικόνας” για να λειτουργήσει στο διαχρονικό “βάθος πεδίου” της τέχνης ως επικοινωνίας που δίνει περιεχόμενο στον πολιτισμό;».

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της Νεφέλης-Ιωάννας Παπαδημητρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Απριλίου 2017.

Ο χώρος της «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» είναι το αποτέλεσμα μιας προσωπικής πρωτοβουλίας που είχε ο συλλέκτης Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος διαθέτει το μεγαλύτερο αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης, το οποίο και στεγάζει στον χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ