Αρχική » Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: Η Εκκλησία θα παραμείνει στις επάλξεις

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: Η Εκκλησία θα παραμείνει στις επάλξεις

από kivotos

Μιλώντας σε εκδήλωση για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου, την οποία διοργάνωσε το Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Τρίτου, ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου κ. Χρυσόστομος, τόνισε ότι 43 χρόνια μετά την εγκληματική εισβολή, ο κυπριακός ελληνισμός δέχεται και πάλι απειλές.

Δεν ζητούμε είπε, τίποτε περισσότερο και δεν αποδεχόμαστε τίποτε λιγότερο από τις ευρωπαϊκές αξίες. Βρισκόμαστε, πρόσθεσε, ενώπιον τραγικών καταστάσεων, αφού διαρκώς υλοποιούνται οι τουρκικοί στόχοι.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο τελευταίος στόχος των τούρκων είναι να προσδώσουν κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος.

Τόνισε ότι δεν είναι νοητό το 82% να εξισώνεται με το 18%, προσθέτοντας ότι το θέμα των εγγυήσεων και των κατοχικών στρατευμάτων δεν έπρεπε καν να τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του κυπριακού λαού για την υποστήριξη της Αθήνας στην προσπάθεια ανάκτησης των δικαιωμάτων του κυπριακού ελληνισμού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ