Αρχική » Ανάπηρος ο πολιτισμός μας δηλώνει ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

Ανάπηρος ο πολιτισμός μας δηλώνει ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός

από kivotos

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαβάρων ιερούργησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου όπου, από την 1η Οκτωβρίου, εκτίθεται σε προσκύνημα απότμημα ιερού λειψάνου της δεξιάς χειρός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Το ιερό αυτό προσκύνημα πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια – Λαβάρων», που διοργανώνονται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο με αφορμή την εορτή του προστάτη της κωμοπόλεως Αγίου Δημητρίου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε με ευλάβεια και κατάνυξη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός και ο διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του τόνισε: «Ζούμε σε μια εποχή με κραυγαλέες αντιφάσεις. Και οικοδομούμε έναν πολιτισμό που είναι ολοφάνερα ανάπηρος. Η τεχνολογία έφθασε σε απίθανα ύψη. Οι άνθρωποι όμως έχουμε γίνει θηρία και ηθικά έχουμε ξεπέσει. Η απληστία μας παραμερίζει κάθε έννοια ισότητας και δικαιοσύνης. Η φιλαυτία μας σκοτώνει την αγάπη. Ο ατομισμός μας μάς καθιστά σκληρούς και ανάλγητους μπροστά στον πόνο και τη δυστυχία των άλλων. Τι χρειαζόμεθα λοιπόν; Ένα διαφορετικό αναπροσανατολισμό. Ν’ ανακαλύψουμε τον θεμελιώδη σκοπό της ζωής. Να συνειδητοποιήσουμε το βαθύτερο νόημα της υπάρξεως μας. Αυτό ακριβώς που μας διαμηνύει ο λόγος του Κυρίου που ακούσαμε σήμερα: “Καί ἔσεσθε υἱοί τοῦ Ὑψίστου”».

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ