Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστανέων όπου φυλάσσεται αντίγραφο της ιεράς εικόνος της Παναγίας, επικαλουμένης «Φοβέρας Προστασίας», ιερούργησε το Σάββατο της Ε΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 1η Απριλίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος και μίλησε σχετικά με την προστασία της Παναγίας προς τους ακρίτες και τον ελληνικό στρατό μας εμψυχώνοντας τους κατοίκους της παραμεθόριας αυτής κωμοπόλεως.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος την οποία παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδος Χρ. Ορμανλίδης και πλήθος πιστών.

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, όπου και μίλησε επί του «χαίρε, σιγής δεδομένων πίστις» για την σιωπή της Παναγίας και των αγίων, που βιώνουν μυστικά τη σχέση τους με το Σωτήρα και για την αξία της σιωπής ως μηνύματος ζωής και ήθους.

Αντίστοιχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου προέστη ο παρεπιδημών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα.