Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η εορταστική επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση είκοσι χρόνων αρχιερατείας του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Royal Olympic και παρέστησαν ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ Βαρθολομαίου, αρκετοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, τοπικών φορέων, συλλόγων και οργανισμών, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, αρκετοί κληρικοί από διάφορες Μητροπόλεις και λαϊκοί από τη Σάμο και την Αθήνα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το "Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών" της Μητρόπολης Σάμου σε συνεργασία με την "Αδελφότητα Σαμίων Αθηνών", την "Πανικαριακήν Αδελφότητα Αθηνών" και τον "Σύλλογον Φουρνιωτών Αθηνών».

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Σωτήριος Κοσμόπουλος.

Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς του εκπροσώπου του Πατριάρχη, του βουλευτή Σάμου και των εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και τοπικών αρχών, ξεκίνησε η παρουσίαση του επετειακού τόμου με τίτλο "Ευκαρπίας Αντίδοσις" που εξεδόθη προς τιμήν του Μητροπολίτη.

Ξεκίνησε την παρουσίαση ο διευθυντής του Κέντρου κ. Μανόλης Βαρβούνης,ενώ για τον Μητροπολίτη και το έργο του μίλησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Αχαϊας κ. Αθανάσιος.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επέδωσε στον Μητροπολίτη τον ειδικό τιμητικό τόμο και εξήρε τον χαρακτήρα και το έργο του λέγοντας πως "η επιλογή να είναι κοντά του στη διαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας, σε δύσκολες μέρες που καθημερινώς βομβαρδίζεται σημαίνει ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη εκτίμηση στο έργο του, στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, αλλά και στη σύνεσή του". Ευχήθηκε, ωστόσο, "και άλλες δεκαετίες να διακονήσει την ακρώρεια της πατρίδας με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιτυχία".

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν για την εκδήλωση και την έκδοση του τιμητικού τόμου, αλλά και όλο το ποίμνιό του για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό. " Ο Απόστολος Παύλος χαρακτήρισε αυτούς που τον αγάπησαν χαρά και στεφάνι" είπε ο Μητροπολίτης τονίζοντας πως "χαρά και στεφάνι μου είστε όλοι εσείς οι Σαμιώτες και η τιμή σήμερα επιστρέφει σε εσάς".