Στα χθεσινά εγκαίνια των νέων οδικών σηράγγων των Τεμπών ένας ιερέας πλησίασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε με χιούμορ μια «αναμνηστική φωτογραφία με έναν ακροαριστερό».

Ο ιεράς τόνισε χαρακτηριστικά προς τον πρωθυπουργό: «Οι δρόμοι γεφυρώνουν αποστάσεις και η πίστη χάσματα. Να είστε πάντα καλά, και να διατηρείσετε αυτό το χαμόγελο. Απλώς θα ήθελα μια φωτογραφία, να έχω ένα αναμνηστικό με έναν ακροαριστερό».

Ο Τσίπρας αντιμετώπισε το περιστατικό με χαμόγελο, ενώ προθυμοποιήθηκε αμέσως να φωτογραφηθεί με τον ιερέα, ο οποίος μάλιστα ύψωσε τη γροθιά του.

Ποιος είνα ο συγκεκριμένος ιερέας; Ονομάζεται Αθανάσιος Τσιμενίδης και έχει τον βαθμό του Συνταγματάρχη, καθώς ο ίδιος είναι ενταγμένος στον Στρατό, στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ.

Οι γνωστοί του τού έχουν προσδώσει το προσωνύμιο «Σύγχρονος Παπαφλέσσας», καθώς αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως δεν είναι από εκείνους που μετρούν τις συνέπειες μπροστά στο δίκιο και στην αλήθεια. Βαθιά μορφωμένος με πτυχία Θεολογίας, Ψυχολογίας και Ιστορίας, έχει αναλάβει, εκτός του βασικού του καθήκοντος, να δίνει την ευλογία του στους Έλληνες πιλότους, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα στον ουρανό του Αιγαίου.  Όντας διευθυντής του Θρησκευτικού Γραφείου στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), είναι αυτός που με το ευαγγέλιο στο χέρι περιέρχεται τις μονάδες του 1ου και 2ου ΤΕΠ στο Στεφανοβίκειο όπου εδρεύουν τα τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64A/D Apache, αλλά και το Λιτόχωρο, όπου έρχονται τα άρματα του Ελληνικού Στρατού για συντήρηση και δοκιμές.