Στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας όπως κάθε χρόνο συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ οι Επιτάφιοι των κεντρικών ενοριών της πόλεως, όπου τελέστηκε ειδική δέηση ενώπιον μίας πραγματικής λαοθάλασσας πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Από νωρίς χθες το πρωί πιστοί κάθε ηλικίας συνέρρεαν στους ναούς για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο, ενώ το βράδυ τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία. Ειδικότερα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου και αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή, η οποία ακολούθησε την κλασική διαδρομή μέσω του Αρχαίου Θεάτρου προς την Κεντρική πλατεία, αποτελούμενη από άνδρες του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και της Αστυνομίας, μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μυροφόρες μαθήτριες που κρατούσαν κάνιστρα με λουλούδια, προσκόπους, ιεροψάλτες και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

Οι πιστοίέψαλαν τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου και δοξολόγησαν τον Κύριο της Δόξης, ενώ στην καθιερωμένη ομιλία του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο ότι ο Κύριός μας είναι Νεκρός Ζωαρχικότατος και απόψε εξυμνούμε τον θάνατό του, ο οποίος εγκρύπτει την εκρηκτική δύναμη της ζωής, αφού ο Ίδιος είναι η όντως Ζωή.

Στην Εξόδιο Ακολουθία στην Κεντρική πλατεία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αποστ. Καλογιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος.