Αρχική » Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

από kivotos

Ο Εσπερινός της Αγάπης τελείται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες με κεντρικό μήνυμα το «Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει». Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, που πηγάζει από το ίδιο το μήνυμα της Αναστάσεως, της νίκης δηλαδή του Χριστού επί του θανάτου, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Διαυλείας κ. Αλέξιος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. Νεοχωρίου κ. Παύλος, Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, Αβύδου κ. Κύριλλος, Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Τελετάρχης ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν κληρικοί από όλη την περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη και εκατοντάδες πιστοί που ήρθαν από νωρίς, για να προσκυνήσουν.

Κληρικοί της Αρχιεπισκοπής ανέγνωσαν το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο του Εσπερινού στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Σλοβανικά, στα Αραβικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, καθώς και στη νοηματική.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος διένειμε σε όλους τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, αφού προηγουμένως τα ευλόγησε, μεταφέροντας τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ