Αρχική » Επίθεση στη Μονή του Σινά με ένα νεκρό

Επίθεση στη Μονή του Σινά με ένα νεκρό

από kivotos

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στο φυλάκιο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του μοναστηριού από πυρά αγνώστων.  Επισημαίνεται πως σήμερα (Τρίτη) το Ισραήλ είχε κλείσει το συνοριακό πέρασμα του Σινά μετά από αναφορές για πιθανή “επικίνδυνη κατάσταση”, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χααρέτζ.

Οι μοναχοί όπως και οι προσκυνητές της μονής είναι όλοι καλά, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πηγές.

Όπως αναφέρει το Reuters, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο μια εβδομάδα πριν είχε χτυπήσει 2 εκκλησίες Κοπτών, με 45 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Υπενθυμίζεται πως σε 10 ημέρες αναμένεται επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, ενώ η κυβέρνηση έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης.

Μια άλλη εκδοχή δίνει το ΑΠΕ το οποίο μεταδίδει πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού και του υφυπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Αμανατίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους μοναχούς, όπως εξήγησε στον ΥΦΥΠΕΞ κ. Αμανατίδη ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, μπορεί το όλο θλιβερό περιστατικό να προήλθε από μία κατά λάθος εκπυρσοκρότηση όπλου από τους άνδρες ασφαλείας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ