Ευθείες βολές κατά του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης,κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Μαρούσι, σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης σφυροκόπησε διπλά τον Αρχιεπίσκοπο: 

Αφενός, επειδή όπως είπε "δεν εξυπηρετεί την ίδια την Εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας". Στον απόηχο-προφανώς- της συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφετέρου για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τον κ. Ιερώνυμο πως "ο επικεφαλής της Ελληνικής εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα", για τα μισσαλόδοξα κυρήγματα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου. "Βέβαια είπε, κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η Εκκλησία για τα ακίνητά της".

Το ακριβές κείμενο όσων είπε ο κ. Σκουρλέτης στην κομματική εκδήλωση:

"Χθες είχε μια συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της ελληνικής Εκκλησίας, τον κ. Ιερώνυμο. Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την Εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Έχω διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να συντονίσουν την στάση τους - δυνάμεις μέσα απο την Εκκλησία - τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας".

"Μου έκανε εντύπωση πως οταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κυρήγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λιγες ημέρες, διχαστικά κυρήγματα, που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές ο επικεφαλής της ελληνικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα. Βέβαια είπε, κατι ψέλλισε, σε σχεση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η Εκκλησία για τα ακίνητά της".

 

«Θα κάναμε τα ίδια»

Αμετανόητος σε κάθε απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι «Εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα. Θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές» ενώ τόνισε ότι «Το δημοψήφισμα έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη να σεβαστεί τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε επώδυνο συμβιβασμό, όμως δεν σταμάτησαν ποτέ οι ακραίοι κύκλοι να μας αντιμετωπίζουν ως πειραματόζωα».

Αναφερθείς στους δανειστές τόνισε ότι «δεν σέβονται την υπογραφή τους και ζητούν διαφορετικά πράγματα σε κάθε διαπραγμάτευση».

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Μαρούσι, με θέμα «οι προκλήσεις για την κυβέρνηση της Αριστεράς, τι κατακτήσαμε πως προχωράμε», ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε αιχμές για ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, αλλά και ΜΜΕ.

«Τα σημαντικά και τα θετικά ζητήματα, δεν βρίσκουν χώρο στα τηλεοπτικά «φιλόξενα» μέσα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη ΔΕΗ κάνοντας λόγο για τραγικές ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Ο δανεισμός της επιχείρησης επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ άγγιξε τα 5 δισ.» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, επαναλαμβάνοντας ότι «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενοι υπουργοί Ενέργειας ήταν το όχημα εξυπηρέτησης ορισμένων συμφερόντων έξω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».