Αρχική » We Care: Ιατρική βοήθεια και φροντίδα για τα προσφυγόπουλα

We Care: Ιατρική βοήθεια και φροντίδα για τα προσφυγόπουλα

από kivotos

Το πρόγραμμα «We care» για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και του Ιδρύματός της, ξεκίνησε σήμερα από το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται 350 προσφυγόπουλα ηλικίας από 1 έως 16 χρονών.

Tο πρόγραμμα εφαρμόζεται με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού  Οργανισμού  «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση της κυρίας Βαρδινογιάννη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο.

Το πρόγραμμα στηρίζεται από την Κεντρική  Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, το Νοσοκομείο  Παίδων «Η Αγία Σοφία» και τον διοικητή του κ. Εμμανουήλ Παπασάββα, καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Στην σημερινή αποστολή συμμετείχαν επίσης ο αγγελιοφόρος του συλλόγου “Ελπίδα” Σάκης Ρουβάς, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων οι οποίοι εθελοντικά  συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως και εθελόντριες από την “Αποστολή”. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 110 εμβολιασμοί και δόθηκε ιατρική βοήθεια σε 190 παιδιά προσφύγων, ενώ σε όλα προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και δώρα από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Ανάμεσα στα είδη που μοιράστηκαν ήταν και προϊόντα εταιρειών οι οποίες τα προσέφεραν για να βοηθήσουν στην προσπάθεια. Οι εταιρείες αυτές είναι: Νestle Hellas A.E., General Mills Hellas Α.Ε., Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ, Ε. Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., Βag & Bag A.E.

Το πρόγραμμα «We care» αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός. Μετά από την εξέταση, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, θα μπορεί να διακομίζεται  στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις  καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, και πάντα σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους. 

Το «We care» σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί από την UNESCΟ ως πρότυπο πρόγραμμα συνεργασίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με Δήμους για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες,  και να προωθηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ