Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Πόλη της Καρδίτσας εόρτασε τον προστάτη και έφορό της Άγιο Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης παρουσία της Ιεράς Θαυματουργού  Εικόνος του Αγίου και της χαριτόβρυτης Tιμίας κάρας  τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Νικόλαου, τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσσοστόμου, του οικείου Ποιμενάρχου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέο, ο οποίος και ευγενώς προσεκάλεσε τους ως άνω Αγίους Αρχιερείς να συμμετάσχουν στην τοπική μεγάλη Εορτή.

Επίσης συμμετείχε ο ιερός κλήρος της πόλεως και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

Ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος το πρωί της Κυριακής μετέβη στην Καρδίτσα συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή και τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη.

Χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της Λαμπρής Θείας Λειτουργίας. Κατά την διάρκεια του κοινωνικού αναλαμβάνοντας την διακονία του Θείου Λόγου προσέφερε εις το ποίμνιο της εκεί Μητροπόλεως λόγο Θεού, λόγο αληθινό γεμάτο πατρική αγάπη τονίζοντας ιδιαιτέρως τα μηνύματα που δίδουν τα τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας.

Αρχικά αναφερόμενος στον οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο, ωμίλησε με λόγους θερμούς για την προσωπικότητα του και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι ευλογία Θεού για την Μητρόπολη σας να έχετε ένα τέτοιο  Ποιμενάρχη, διότι είναι ένας Ιεράρχης, τον οποίο επροίκισε ο Θεός με σπάνια χαρίσματα. Εύχομαι ο Θεός να του δίδει μακρά και επιτυχημένη Αρχιερατεία» και ευθύς τον   ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας και εκ μέρους των συλλειτουργών του Αγίων Αρχιερέων   για την ευγενική και ιδαιτέρως τιμητική πρόσκλησή του εις την λαμπρή τοπική πανήγυρη προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Στην συνέχεια αναφερόμενος στα τιμώμενα πρόσωπα της διπλής μεγάλης εορτής, τις Μυροφόρες γυναίκες και τον Άγιο Σεραφείμ ετόνισε χαρακτηριστικά:

«Οι Μυροφόρες γυναίκες, οι Ηρωΐδες της Αγάπης μας διδάσκουν τόλμη, ανδρεία, δύναμη και ηρωϊσμό, χαρίσματα και αρετές  τα οποία όλοι οι χριστιανοί κατέχουμε ως ευλογία του Αγίου Πνεύματος. Ήρωας είναι και ο σημερινός τιμώμενος Άγιος Σεραφείμ, ο προστάτης σας, διότι με πίστη θάρρος, τόλμη και ανδρεία συνεγκέντρωνε τους υπόδουλους Έλληνες χριστιανούς την περίοδο της Τουρκοκρατίας και τους επότιζε με τα νάματα της Πίστεως και της Πατρίδος. Εμαρτύρησε και αυτός για του Χριστού την Πίστη την Αγία και για της Πατρίδος την Ελευθερία.

Αυτοί οι Ήρωες έχουν αξία εμπρός στο Θρόνο του Θεού. Αυτοί οι Ήρωες είναι τα πρότυπα μας. Είναι πηγές ζωής και σήμερα όλοι εμείς έχουμε ανάγκη από τόλμη, δύναμη  και Ηρωϊσμό κα όλοι μαζί ενωμένοι εν τη Εκκλησία να δίδουμε με ανδρεία την μάχη της Πίστεως ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο που διώκεται ο Χριστός.

 Αυτές οι ουράνιες Θείες Λειτουργίες, όπως η σημερινή είναι η δική μας ευγνωμοσύνη στο Θεό και στον Άγιο Σεραφείμ. Ευγνωμοσύνη, η οποία εύχομαι να μείνει για πάντα ως ενότητα, ως αγάπη, ως επαγρύπνηση και ως περισυλλογή για να φροντίζουμε κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι για την Ορθοδοξία μας και την γλυκεία μας Πατρίδα. Μη φοβείστε η Ελλάδα έχει δύο πυλώνες την Εκκλησία και τον Στρατό που θα την κρατήσουν όρθια αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Χριστός Ανέστη αδελφοί μου και Χρόνια Πολλά»!

Ακολούθησε κατά την Εκκλησιαστική τάξη Ιερά λιτανεία της Αγίας  Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως με την συμμετοχή του   Ιερού κλήρου, των Αρχόντων και του ευλογημένου ποιμνίου συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και  της Δημοτικής Φιλαρμονικής, η οποία κατευθύνθηκε στην κεντρική Πλατεία όπου τελέσθηκε δέηση  αρτοκλασία.

Στο τέλος της αρτοκλασίας και της δεήσεως ο Ποιμενάρχης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος εξεφώνησε θερμές δοξολογικές ευχαριστίες προς τον Τριαδικό Θεό, τον Αναστάντα Κύριο και τον Πολιούχο Άγιο Σεραφείμ για την ευλογία της πανηγύρεως και δι' ολίγον αναφέρθηκε στο θαύμα, το οποίο επετέλεσε ο Άγιος 90 χρόνια πρίν, το έτος 1927, όπου με την θαυματουργική του παρέμβαση, κατόπιν προσευχών και δεήσεων του τότε Μητροπολίτου Ιεζεκιήλ, του ιερού κλήρου και των χριστιανών, έσωσε την περιοχή, " ταχύς εις αντίληψιν", από μεγάλη και θανατηφόρα ανομβρία.

Τέλος αναφερόμενος  στους Αρχιερείς τους ευχαρίστησε ευγνωμόνως για την αγιαστική και τιμητική  παρουσία τους στην  πανήγυρη λέγοντας χαρακτηριστικά:

 «Θερμώς σας ευχαριστώ εξ ονόματος του Ιερού κλήρου, των αρχόντων και του λαού Άγιοι Αρχιερείς και ευγνομόνως δεχθείτε τις προσευχές μας ενώπιον του Αγίου μας. Ο Θεός να σας χαρίζει δια πρεσβειών του την Αρχιερωσύνη σας, να διακονείτε, να πληροφορείτε τον λαό και να τον αγιάζετε στις Ιερές Μητροπόλεις σας και να δίδετε μαρτυρία εις την Καθολική Εκκλησία του Χριστού».