Την Κυριακή του Παραλύτου 7 Μαΐου 2017, το Νησί της Ευβοίας, πανηγύρισε τους προστάτες και εφόρους Της, τους εικοσιοκτώ Ευβοείς Αγίους, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους, στην συνοικία Μάνικα της Χαλκίδος, με τη συμμετοχή τριών Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, των Σεβασμιωτάτων Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Κορίνθου κ. Διονυσίου, εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος προερχομένου, και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, του συνόλου σχεδόν του Ιερού Κλήρου της Πόλεως και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 το απόγευμα έλαβε χώρα ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή και του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, αλλά και πολλών Ιερέων της Πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων της και ευσεβών χριστιανών.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ. Διονύσιος, με αφορμή το παράγγελμα του Αποστόλου Παύλου «μνημονεύετε των ηγουμένων υμών, οίτινες ελάλησαν υμίν τον λόγον του Θεού» παρουσίασε τους Αγίους της Πϊστεως ως πρότυπα ζωής προς μίμησιν από τους πιστούς, ενώ κάλεσε σε διαρκή αναφορά της ζωής όλων πρός την ζωή τους, αφού οι Άγιοι, όπως είπε, αποτελούν τους ασφαλείς οδοδείκτες για την ζωή των χριστιανών.

Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Χαλκίδος ευχαρίστησε τον άγιο Κορίνθου για την παρουσία του και το κήρυγμά του, ενώ παράλληλα ευχήθηκε εόρτια και στον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, Προϊστάμενο του Ι. Ναού της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής και Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.   

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 το πρωί, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου ο  Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων και των Αρχιερέων Κορίνθου κ. Διονυσίου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (θεραπεία του παραλυτικού), αναφέρθηκε στο γεγονός της σωμτικής ασθένειας στη ζωή του ανθρώπου και την σχέση που αυτή έχει με την ψυχική κατάστασή του, ενώ παρουσίασε και τρόπους, μέσω των οποίων, κατά την μαρτυρία των Αγίων, αυτή υπερβαίνεται.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, όπως και όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως, με προεξάρχοντα τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου και το υπ΄ αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ζαζιά, Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού των Ευβοέων Αγίων και του κ. Πέτρου Βλαχου, Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος. 

Στην εορτή των Ευβοέων Αγίων συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά και εργαζόμενοι στον Δήμο Χαλκιδέων, οι οποίοι επετέλεσαν την Αρτοκλασία της παραμονής, αφού η εορτή των Ευβοέων Αγίων είναι εορτή των εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και πλήθος χριστιανών, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα πολλών εκ των Ευβοέων Αγίων, όπως του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, του Αγίου Νικολάου του Σικελιώτου, του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Οσίου Συμεών του μονοχίτωνος και ανυποδήτου και του Αγίου Νεκταριου, την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ και Ιερό ένδυμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Η ιερά Πανήγυρις μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.