Αρχική » Ένωση Θεολόγων: Ζητούν παραίτηση Γαβρόγλου και παρέμβαση Ιερωνύμου

Ένωση Θεολόγων: Ζητούν παραίτηση Γαβρόγλου και παρέμβαση Ιερωνύμου

από kivotos

Μεθόδευση «βλέπει» η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων (ΠΕΘ) πίσω από την έναρξη της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών γύρω από τα νέα προγράμματα διδασκαλίας των θρησκευτικών που ξεκίνησε το υπουργείο Παιδείας.

Η διαδικασία άρχισε την περασμένη εβδομάδα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που διοργάνωσε εκτεταμένα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του κλάδου των Θεολόγων και των Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης ανά νομό για τα νέα προγράμματα στα θρησκευτικά.

Η ΠΕΘ σχολιάζει με ανακοίνωσή της ότι η «εσπευσμένη ανακοίνωση και διενέργεια των σεμιναρίων λειτουργεί εκβιαστικά προς την Εκκλησία της Ελλάδος, ώστε να αποδεχθεί ως τετελεσμένο γεγονός τα νέα πολυθρησκειακά προγράμματα» και ζητάει παραίτηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου.

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις» που αποτελούν «ασέβεια προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους δημοκρατικούς θεσμούς της ελληνικής πολιτείας».

Η ΠΕΘ θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση του κ. Ιερωνύμου και του συνόλου των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, «εφόσον οι επιμορφώσεις ξεκίνησαν πριν τη λήξη του διαλόγου, διότι αυτό μπορεί να σημαίνει πως ο διάλογος είναι προσχηματικός και χρησιμοποιείται προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων ή μεθοδεύσεων». Μάλιστα, η Ενωση ανακοινώνει ότι «θα δρομολογήσει νέες μορφές νόμιμης πάλης για να επιτύχει τη δικαίωση των αγώνων της, πέρα από την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ