Αρχική » Εγκαίνια στο “Παίδων” από Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εγκαίνια στο “Παίδων” από Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

από kivotos

Τον αγιασμό των εγκαινίων των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των δύο μεγάλων Νοσοκομείων Παίδων της χώρας είχε αναλάβει ο ΟΠΑΠ.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την τέλεση του αγιασμού χαρακτήρισε «σταθμό την σημερινή ημέρα για την ιστορία και την προσφορά της αγάπης σε αυτά εδώ τα κέντρα της πραγματικής αγάπης, της φροντίδας των παιδιών». Ευχαρίστησε, όσους βοήθησαν και βοηθούν σε τέτοιου είδους έργα τονίζοντας πως «τέτοιες προσφορές ευχόμαστε όλοι να τις χειρίζονται άξια για καλά αποτελέσματα και πρόοδο της υγείας των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών που τόσο πολύ αγαπάμε».

Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν οι δύο πανεπιστημιακές νοσηλευτικές μονάδες του έκτου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.600 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 59 κλινών. Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η νοσηλευτική μονάδα του τετάρτου ορόφου της Α’ πτέρυγας, συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 30 κλινών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ