Αρχική » Αρχιερατικές Ακολουθίες στα Χανιά για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Αρχιερατικές Ακολουθίες στα Χανιά για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

από kivotos

Πανηγυρικά εορτάστηκαν οι Ισαπόστολοι Άγιοι Κων/νος και Ελένη στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Κυδωνίας που τους είναι αφιερωμένοι.

Στον επιβλητικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Αγυιά Κυδωνίας όπου διακονεί ο π. Στυλιανός Σταγάκης, χοροστάτησε την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός τελώντας Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό συμπροσευχούμενου του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και πλειάδος Κληρικών και ευσεβούς Εκκλησιάσματος.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην βιωτή των Αγίων και Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης, και στη δράση τους.

Στον Ιστορικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης όπου βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Χώρας Χανίων και όπου διακονούν ο Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης και ο Πρωτ. Γεώργιος Ντουντουλάκης,  τελέστηκε Αρχιερατικός και πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, πλήθους Κληρικών της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Γεροντίσσης Θεοξένης και Χριστεπώνυμου πληρώματος.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς υποδέχθηκε εκ μέρους του κ. Δαμασκηνού ο Πρωτοσύγκελλος μεταφέροντας την ευχή και το καλοσώρισμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, προς τον παλαιό συμφοιτητή του, όπως ανέφερε ο π. Δαμασκηνός.

Στην αντιφώνηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιουστίνος, χαιρέτησε τον Μητροπολίτη Κυδωνίας, στέλνοντας την αγάπη του καθώς τον Πρωτοσύγκελλο και όλο τον κόσμο που ήρθε να προσκυνήσει στη χάρη των Αγίων που τιμά η η Εκκλησία μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ