Αρχική » Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στη Μητρόπολη Σουηδίας

Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στη Μητρόπολη Σουηδίας

από kivotos

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας συναντήθηκε την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δρ. Γεώργιο Πατούλη, ο οποίος επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Στοκχόλμη αυτή την εβδομάδα.

Τον Δρ. Πατούλη συνόδευε ο κ. Γεώργιος Κοντορίνης Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Solna και Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε τον Δρ. Πατούλη, του μετέφερε τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και τον ξενάγησε στους χώρους του ναού, όπου και τον ενημέρωσε για την ιστορία του ναού και τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εκ βάθρων ανακαίνιση και συντήρησή του.

Μετά την ξενάγηση, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Δρ. Πατούλης αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που διατηρεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο έργο της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας το οποίο, όπως ανέφερε, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εξήρε την δυναμική της ομογένειας, αλλά και την ανάγκη για την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και κατά συνέπεια του πολιτισμικού φορτίου που αυτή φέρει, καθώς και την κεφαλαιώδη προσφορά της Εκκλησίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία, η οποία πραγματώνεται με την συνδιοργάνωση πολιτιστικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Επίσης με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία με την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την από κοινού σύμπραξη στην μεγάλη προσπάθεια για συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού για τις ευπαθείς ομάδες.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη δραστηριότητα της Ι. Μητροπόλεως και την αδήριτη ανάγκη να υπηρετηθεί η ομογένεια σε αγαστή σύμπραξη όλων των καθ΄ ύλην αρμοδίων φορέων, όπως η Ελληνική Πρεσβεία, τα Ελληνικά Σχολεία, οι Ελληνικοί Σύλλογοι και οι λοιποί επίσημοι φορείς.

Η αγωνία αυτή μεταφράζεται σε συχνές επισκέψεις στα Ελληνικά σχολεία και το κάλεσμα με εκδηλώσεις των παιδιών και της νεολαίας στην ζωή της Εκκλησίας. Τόνισε ότι το άνοιγμα προς την νεολαία υποστηρίζει το όραμα για το μέλλον της τοπικής Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ