Ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σήμερα σε μια ομάδα χριστιανών Κοπτών στη νότια Αίγυπτο, σκοτώνοντας 26 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26 καθώς ταξίδευαν με λεωφορεία προς ένα μοναστήρι, δήλωσαν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Η ομάδα των Κοπτών διερχόταν με δύο λεωφορεία και ένα μικρό φορτηγό από την επαρχία Μίνια (περίπου 220 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου), όπου κατοικεί μια σημαντική κοπτική μειονότητα, είπαν οι πηγές.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ομάδα των ενόπλων πλησίασε το λεωφορείο με όχημα που έμοιαζε στρατιωτικό και επέβαιναν σε αυτό τουλάχιστον 10 άτομα.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ενάμιση μήνα μετά τις επιθέσεις εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 45 ανθρώπους και την ευθύνη γι' αυτές είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ήδη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις.

Οι δράστες του νέου αυτού κτυπήματος επιλέγουν άλλη μια φορά μία ημέρα αργίας καθοριστική, καθώς από σήμερα το βράδυ (αύριο τα ξημερώματα) ξεκινάει ο Ιερός Μήνας του Ραμαζανίου για τους Μουσουλμάνους.