Αρχική » Γιορτή της Αναλήψεως στην Μονή Παναγίας Πελεκητής

Γιορτή της Αναλήψεως στην Μονή Παναγίας Πελεκητής

από kivotos

 Με κατάνυξη τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην γιορτή της Αναλήψεως στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρίτσας Δολόπων, της οποίας το Καθολικό είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου.

Της ακολουθίας του Όρθρου και της αναιμάκτου ιερουργίας προΐστατο ο  Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων, τον Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Ζιάκανο και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Θωμά Κάια.

 Στην ομιλία του ο Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος ανεφέρθη στο σωτηριολογικό γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου. Προ της απολύσεως, δοξολόγησε τον Τριαδικό Θεό και ανέπεμψε ευχαριστίες στην Κυρία Θεοτόκο και τον Οσιομάρτυρα Δαμιανό για τις Χάρες και τις χαρές, που μας προσέφεραν. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, ο οποίος τον κατέστησε προ ολίγων ημερών Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ