Αρχική » Η Εκκλησία της Κρήτης αποχαιρέτισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η Εκκλησία της Κρήτης αποχαιρέτισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

από kivotos

Με ένα συγκινητικό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, το οποίο ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Παναγιώτατος χαιρέτισε τον μεγάλο πολιτικό και το σπουδαίο οικογενειάρχη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στέλνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Ιουνίου τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Τρισάγιο  στην μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και συμπροσευχούμενων του  Μητροπολίτη Λάμπης  Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου,  του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, του  Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, του Ποιμενάρχη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού και του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια τέλεστηκε Αρχιερατικό τρισάγιο συμπροσευχούμενου του Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.  Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο κ. Δαμασκηνός συλλυπήθηκε τους συγγενείς και αναφέρθηκε με λόγια συγκινητικά στο πρόσωπο του π. Πρωθυπουργού και Επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, πλειάδα Κληρικών από διάφορες Μητροπόλεις, ενώ παρέστησαν τα παιδιά και οι συγγενείς του εκλιπόντος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ