Αρχική » Λαρίσης προς νέους: Όχι στη νοοτροπία του ο “πρώτος είναι το παν”

Λαρίσης προς νέους: Όχι στη νοοτροπία του ο “πρώτος είναι το παν”

από kivotos

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος την Παράκληση για τους υποψηφίους μαθητές που από ξεκίνησαν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως στα παιδιά τονίζοντας ότι η εποχή μας προβάλλει από παντού το σύνθημα: «ο πρώτος είναι το πάν και ο δεύτερος είναι το τίποτα», ενώ μιλά διαρκώς για τους πετυχημένους και, ιδίως όταν πρόκειται για εξετάσεις, τονίζει ότι αν το αποτέλεσμα δεν είναι όπως το περιμένει αυτός πού διαγωνίζεται, τότε ο κόπος του έχει πάει χαμένος ή δεν το αξίζει. Μία τέτοια νοοτροπία δεν μπορεί όμως να γίνει αποδεκτή, όχι μόνο από την Εκκλησία, αλλά καί από κανέναν συνετό άνθρωπο, ιδίως από όσους παρακολουθούν από κοντά και συμμερίζονται τους κόπους σας.
Κατέληξε λέγοντας ότι οι εξετάσεις είναι ένα επεισόδιο της ζωής μας. Μας δίνουν την ευκαιρία να ελέγξουμε τις δυνατότητες, τον αγώνα μας, τις ευκαιρίες πού το εκπαιδευτικό σύστημα μας προσφέρει, αλλά και μπορούν να μας ανοίξουν νέες προοπτικές.

Το τελικό αποτέλεσμα θέλει και εμπιστοσύνη στον Θεό καί την αγάπη Του. Γι’ αυτό εμπιστευθείτε τον Θεό και θα είσθε σίγουρα οι νικητές της ζωής.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή και έδωσε σε όλα τα παιδιά μία εικόνα των Αγίων Αχιλλίου και Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπων Λαρίσης των Θαυματουργών και ένα κομποσχοίνι. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ