Αρχική » “Μην φοβάστε, έχετε πίστη στο θεό και αγάπη” τόνισε ο Αλβανίας Αναστάσιος σε πρόσφυγες

“Μην φοβάστε, έχετε πίστη στο θεό και αγάπη” τόνισε ο Αλβανίας Αναστάσιος σε πρόσφυγες

από kivotos

Μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και αδελφοσύνης έστειλε από τη Λάρισα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Επισκεπτόμενος τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο έκανε τον λόγο του, αγάπης και αλληλεγγύης, πράξη ακόμη μια φορά. Ο ιεράρχης άνοιξε μια τεράστια αγκαλιά για όλα τα προσφυγόπουλα και κρατώντας στα χέρια του την μόλις 20 ημερών Σάρα προέτρεψε τα παιδιά να μην φοβούνται, να έχουν κοντά τους τον θεό και να μην εγκαταλείψουν την ελπίδα.

«Μην φοβάστε, έχετε πίστη στο θεό και αγάπη. Διαδώστε την αγάπη και την αλληλεγγύη και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Να έχετε ελπίδα. Έζησα και γω τον πόλεμο όταν ήμουν παιδί το 1940 με τους Γερμανούς. Η αγάπη και η αλληλοβοήθεια θα φέρουν καλύτερες μέρες» είπε ο αρχιεπίσκοπος Δυρραχίου, Τιράνων και πάσης Αλβανίας.

Οι πρόσφυγες μοιράστηκαν τις αγωνίες τους με τον κ.Αναστάσιο και δήλωσαν πιο αισιόδοξοι μετά την επίσκεψη του.
«Νιώθουμε οτι κάποιος μας σκέφτεται, κάποιος συμμερίζεται την αγωνία μας να φύγουμε από εδώ. Η επίσκεψη του αρχιεπισκόπου μας έκανε και πάλι αισιόδοξους» ανέφερε Σύρια πρόσφυγας που μιλούσε αγγλικά και έκανε τη μετάφραση στη διάρκεια της επίσκεψης.

«Αν και μιλούν άλλη γλώσσα και έχουν άλλο θρήσκευμα, αν και τώρα είναι το ραμαζάνι, οι πρόσφυγες ήρθαν με χαρά να συναντήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ανάστασιο. Ζητούσαν, μάλιστα, να δώσει τη ευλογία του στα παιδιά τους» είπε η Δανάη Βαλλιάνου, συντονίστρια πεδίου του Δ. Λαρισαίων στη δομή στο Κουτσόχερο.


Πηγή: www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ