Τα γραφεία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάνφρεντ Βέμπερ συνοδευόμενος από τους Martin Kamp Γενικός Γραμματέας του EPP Group, Mercedes Alvargonzalez, Γενική διευθύντρια του ιδιαίτερου Γραφείου του Προέδρου του EPP Group, Christian Huegel, Εκρπόσωπος Τύπου του EPP Group καθώς και από τους δημοσιογράφους Enrique Serbete, της εφημερίδας "ABC" και Sebastian Heinrich της εφημερίδας "Mittelbayerische Zeitung" και από τις κ. Τζένη Καπέλλου και Αλίκη Μπέτζιου.

Τον Μάνφρεντ Βέμπερ υποδέχθηκε, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας ο οποίος του μετέφερε τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για την επίσκεψη και του παρουσίασε αναλυτικά το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού . «Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», είπε ο κ. Δήμτσας η «Αποστολή» αλλά και όλα οι Ιερές Μητροπόλεις στάθηκαν με χριστιανική αγάπη στο πλευρό των ανθρώπων που υποφέρουν». Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στο έργο του κ. Μάνφρεντ Βέμπερ επισημαίνοντας τις μετριοπαθείς θέσεις του και υπογράμμισε την ανάγκη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποτελεί και την μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, να βοηθήσει να μην ξεχνούν αλλά και να σέβονται οι Ευρωπαίοι την παράδοση που θεμελιώθηκε στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, στο Ρωμαϊκό Δίκαιο και στη Χριστιανική Πίστη αλλά και να αγωνίζονται για μια Ευρώπη αλληλεγγύης».

Ο κ. Δήμτσας επισήμανε επίσης ότι η αναγέννηση της Ευρώπης χρειάζεται το Φως του Χριστιανισμού που συνδέει τον άνθρωπο με το Φως της Αγάπης, της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης, της Ελπίδας και της συμφιλίωσης των λαών.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ εξέφρασε το θαυμασμό του, όπως είπε, για το έργο της «Αποστολής. «Θέλω να συγχαρώ τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, πρόσθεσε για το έργο που επιτελεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κυρίως , όμως, γιατί αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια εκείνους που έχουν ανάγκη. Ο σκοπός της επισκέψεως μου στην Ελλάδα είναι να δω τι συμβαίνει και να κατανοήσω τα προβλήματα των ανθρώπων. Πρέπει και θέλω να έχω μια εικόνα των κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν σε μια χώρα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά σας και να δω στο σωστό μέρος το έργο της Εκκλησίας. Είμαι ενθουσιασμένος από το έργο σας. Είναι σημαντικό και αξιόλογο. Πρέπει να καταλάβουμε εμείς στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο Ευρώ και αριθμοί αλλά είναι και άνθρωποι. Θα μεταφέρω όλα τα μηνύματα και το έργο σας και θα ήταν πράγματι πολύ ωραίο σε όλες αυτές τις στοίβες τα δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας που είδα εκτός από την ελληνική σημαία να υπάρχει και η ευρωπαϊκή. Να υπάρχει έμπρακτη βοήθεια. Με τον κ. Δήμτσα συζητήσαμε εκτενώς τρόπους έμπρακτης στήριξης του έργου της «Αποστολής» και της Εκκλησίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στήριξη του διπλανού μας είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο θα προσπαθήσουμε μαζί».

 Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων, έγινε μία παρουσίαση του έργου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού και ο κ. Δήμτσας ενημέρωσε τόσο τον ίδιο όσο και τη συνοδεία του για τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται από όλο το δυναμικό της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», για ουσιαστική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Μάφρεντ, συνομίλησε με στελέχη και εργαζομένους της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», γνωρίζοντας από κοντά τους χώρους της Κεντρικής Διοίκησης και σχεδιασμού δράσεων και προγραμμάτων, του κατεξοχήν φορέα κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.