Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεου και με την αρωγή και συμπαράσταση των μελών του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα «Β΄ Μυροφόρεια».

 Ο Σεβασμιώτατος την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας όλων όσων εργάζονται εθελοντικά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια «Σπίτια Αγάπης» της Μητροπολιτικής Περιφερείας, δηλαδή τους διακονούντες ιερείς και τις εθελόντριες κυρίες-διακόνισσες και των πέντε «Σπιτιών Αγάπης», στα «Παντοπωλεία Αλληλεγγύης» και εν γένει στις φιλανθρωπικές δομές της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε αναμνηστικά δώρα σε περισσότερες από 400 εθελόντριες για την πολύτιμη προσφορά και συνδρομή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Ο Σεβασμιώτατος με αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης εξήρε στο λόγο του την σπουδαιότητα του επιτελούμενου έργου της φιλανθρωπίας από την τοπική Εκκλησία και εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες σε όσους κοπιάζουν και αφιερώνονται καθημερινά, γιατί με τη δική τους βοήθεια, με τα δικά τους χαμόγελα λειτουργούν τα συσσίτια και προσφέρουν στους «εν ανάγκαις ευρισκομένους» αδελφούς μας καθημερινά ένα πιάτο φαγητό με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. Παράλληλα, τόνισε: «Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η ευαγγελική εντολή της αγάπης και βιώνουμε τον μακαρισμό του Κυρίου μας: «Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται».

 Ακόμη, ο κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε εγκαρδίως τόσο τους προσκεκλημένους και παρευρισκομένους Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσης κ. Βασίλειο Τσιάκο, για την αγάπη τους προς την τοπική Εκκλησία και το πρόσωπό του, ανακοινώνοντας και την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά τους στην υλοποίηση του έργου της Εκκλησίας καθώς και τους Δήμαρχο Παλαμά κ. Γεώργιο Σακελλαρίου και Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ορέστη Ψαχούλα, όσο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου για την επιτυχή διοργάνωση της εκδηλώσεως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος για την φιλοξενία της.

 Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο της τοπικής Εκκλησίας. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους συνεργάτες και τις κυρίες για το έργο, το οποίο επιτελείται και δήλωσε την στήριξή του στο έργο αυτό.