Αρχική » Ξεκίνησε η κατασκήνωση της Μητρόπολης Διδυμοτείχου

Ξεκίνησε η κατασκήνωση της Μητρόπολης Διδυμοτείχου

από kivotos

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό άνοιξε η αυλαία της πρώτης περιόδου (1-8 Ιουλίου) των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, το Σάββατο 1η Ιουλίου, στο φιλόξενο «Χαρούμενο Ακρογιάλι» της Αλεξανδρούπολης, δίπλα στη θάλασσα.

Εκατό και πλέον αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, με την στοργή της τοπικής Εκκλησίας και το ανύστακτο ενδιαφέρον του Επισκόπου της για τη νεολαία, απολαμβάνουν αυτές τις μέρες το ευχάριστο περιβάλλον της Κατασκήνωσης και έχοντας ως σύνθημα  το «Φως Χριστού» καλούνται να γίνουν συνοδοιπόροι των αποστόλων ομολογώντας στην καθημερινότητα της ζωής ότι ο Χριστός για αυτούς είναι η μοναδική ελπίδα.

Θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες, από 8 έως 13 Ιουλίου η δεύτερη  Κατασκηνωτική Περίοδος για φοιτητές και αποφοίτους Λυκείου στους χώρους της Μονής Δαδιάς. Υπεύθυνοι της Α’ και Β’ Κατασκηνωτικής Περιόδου είναι ο θεολόγος Πρωτοπρ.  Αθανάσιος Δανάκης και οι Κατηχητές Θεοφάνης Δημητριάδης και Θεοφάνης Ζαφειριάδης. Η συμμετοχή των κατασκηνωτών είναι εντελώς δωρεάν.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του μετά τον αγιασμό ευχαρίστησε τους υπεύθυνους, τους ομαδάρχες και τις εθελόντριες για την προσφορά τους στη νεολαία μας, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Εκκλησία στην επικοινωνία της με την νεότητα και ευχήθηκε σε όλους πρόοδο κατά Χριστόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ