Αρχική » Επιστημονική Ημερίδα από πρόγραμμα μεταπτυχιακών στη Θεολογική του ΑΠΘ

Επιστημονική Ημερίδα από πρόγραμμα μεταπτυχιακών στη Θεολογική του ΑΠΘ

από kivotos

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Α΄ επιστημονική ημερίδα του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός», που συνδιοργανώθηκε από τα Τμήματα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. και Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.ΠΑ., σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και το Ιερό Ησυχαστήριο “Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς”.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με τη συμμετοχή των συνέδρων στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες παρουσίασαν δημοσία τις ανακοινώσεις τους που αφορούσαν θέματα πάνω στην ιστορία, την τέχνη και σε προσωπικότητες της ελλαδικής Εκκλησίας.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό και προέδρευσε της Α΄ Συνεδρίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο διάλογο που ακολούθησε με τις εύστοχες θεολογικές παρατηρήσεις και ερωτήσεις του.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου γερόντισσα Φιλοθέη και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής και Διευθυντής του Δ.ΠΜ.Σ. καθηγητής Κωνσταντίνος Χρήστου, ο οποίος και παρουσίασε τους σκοπούς του προγράμματος.

Μετά τη λήξη των εργασιών της Ημερίδος ακολούθησε γεύμα, που παρέθεσε η αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου, καθώς και ξενάγηση στους χώρους του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 λειτουργεί Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Σε αυτό συμμετέχουν απόφοιτοι των θεολογικών και των ανθρωπιστικών σχολών.

Το επίπεδο διδασκαλίας είναι υψηλό και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές παρέχεται αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών του ΑΠΘ.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, το οποίο, εκτός από τις γνώσεις που λαμβάνουν, θα τους οδηγήσει στην απόκτηση αναγνωρισμένου τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ.

Να τι τόνισαν χαρακτηριστικά ορισμένοι από αυτούς:

Χριστίνα Ζέρβα, δικηγόρος: Επιμόρφωση για τους θεολόγους, γνώση για τους μη θεολόγους. Πολύ καλή προσπάθεια με ευοίωνο μέλλον.

π. Χριστόδουλος, αρχιμανδρίτης, πτυχιούχος θεολογίας – ΑΕΑΘ: Μια νέα εμπειρία και ευκαιρία για περαιτέρω γνώσεις από καταξιωμένους καθηγητές, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Καρανάσιου Ευανθία, αστυνομικός: Ενδιαφέροντα μαθήματα με ευρέα γνωστικά αντικείμενα, καταρτισμένους επιστημονικά καθηγητές, οι όποιοι προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους και θέτουν ζητήματα προς μελέτη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ