Στο πλευρό αδύναμων οικονομικά οικογενειών της Κρήτης στέκεται ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τρείς Ιερές Μητροπόλεις της μεγαλονήσου.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κωνσταντίνος Δήμτσας μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο παρείχαν βοήθεια με δέματα τροφίμων ενώ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου υλοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια στην Νεάπολη Κρήτης.

Συγκεκριμένα στο Κέντρο Ημέρας Ψυχικά Ασθενών Νεάπολης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή την Τετάρτη 12 Ιουλίου, συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive και την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

Στοχεύοντας αφενός στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και αφετέρου στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας, το εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της «Αποστολής» πραγματοποίησε στην Νεάπολη, δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το έργο του «Καρέλλειου».

Η ομιλία διεξήχθη στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου στον Αγ. Νικόλαο και την παρακολούθησαν δεκάδες άτομα. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.