Ο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες, διαδοχικά, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στους Ιερούς Ναούς Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού και Στραμπουργίων.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε κήρυγμα του αοιδίμου Μητροπολίτου Κοζάνης Διονυσίου (Ψαριανού), γόνου της Ενορίας, στην οποία υπηρετούν ως Εφημέριοι ο αδελφός του, Πρωτοπρ. Μιχαήλ Ψαριανός και ο ανηψιός του Πρεσβύτερος Χρήστος Ψαριανός, τους οποίους ευχαρίστησε για τη διακονία τους.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Στραμπουργίων, ο κ.Δωρόθεος Β’ ομίλησε για τις ευεργεσίες των Αγίων στη ζωή μας και στη διδαχή τους περί του πώς να συμπεριφερόμεθα στους ανθρώπους, να συμφιλιωνόμεθα με το Θεό και να έχουμε πίστη προς Αυτόν. και ευχαρίστησε τον Εφημέριο και τους συνεργάτες του για την οργάνωση της πανηγύρεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, προς τούτο προσκληθείς από τον κ. Δωρόθεο Β’ , με τον οποίο θα συνιερουργήσει στο Καθολικό της Μονής την ημέρα της γιορτής.