Αρχική » Φανατικοί μουσουλμάνοι “εισβάλλουν” στην Αγιά Σοφιά για να προσευχηθούν

Φανατικοί μουσουλμάνοι “εισβάλλουν” στην Αγιά Σοφιά για να προσευχηθούν

από kivotos

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, δυο μουσουλμάνοι μπήκαν σήμερα στο εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, για να διαμαρτυρηθούν γιατί έχει απαγορευθεί εκεί η ισλαμική προσευχή, καθώς είναι μουσείο.

Τα δύο άτομα αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς και μετά την είσοδό τους, γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται. Ένας από τους δύο, μάλιστα, έβγαλε το πανωφόρι του προκειμένου να φανεί η μπλούζα με τη σημαία της Τουρκίας που φορούσε από μέσα.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία αντίδρασης από τους άνδρες ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν άμεσα για να απομακρύνουν τους δύο Τούρκους (που αναγνωρίσθηκαν αργότερα ως οι Halil Akyaman και Mahmut Alan), αλλά αντίθετα τους περίμεναν να τελειώσουν την προσευχή.

Οι δύο δράστες συνέχισαν τις προκλήσεις φωνάζοντας ότι «ο χώρος αυτός δεν είναι μουσείο αλλά τζαμί». Μάλιστα στις δηλώσεις τους είπαν πως “το Ισραήλ εισέβαλλε στο τέμενος Αλ Ακσά χθες… την Αγιά Σοφιά έκανε τέμενος ο Μωάμεθ ο Πορθητής”.

Από το θρησκευτικό ένος τους δεν ξέφυγαν ούτε οι τουρίστες τους οποίους επέκριναν γιατί φορούσαν παπούτσια, πράγμα που απαγορεύεται στο κατά τους ίδιους «τζαμί», ενώ συνέκριναν την είσοδο των τουριστών με εκείνη των Ισραηλινών που “μπήκαν με στρατιωτικές μπότες στο Άλ Ακσά”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ