Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο κλήρος και ο λαός της Τοπικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας τα οστά του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου Α΄ Καρμπαλιώτου.

Ο μακαριστός ήταν ενταφιασμένος στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών και πλέον τα οστά του θα τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο στο Μητροπολιτικό Ναό.

Στη συνέχεια, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και έγινε σύντομη αναφορά στον βίο του από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως. Στην τελετή παρευρέθησαν τα ανίψια επ΄ αδελφή του μακαριστού Γέροντος.

Ο Σεβασμιώτατος δοξολόγησε τον άγιο τριαδικό Θεό για τις χάρες και τις χαρές, που παρέχει πλουσιοπάροχα στην Ιερά Μητρόπολη. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, τη αδεία και ευλογία των πραγματοποιήθηκε η εκταφή. Τέλος, ευχαρίστησε τα συγγενικά πρόσωπα του Κυρίλλου Α΄, τα οποία από την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρον και αγκάλιασαν την σκέψη και την επιθυμία του προκειμένου να επιστρέψουν τα οστά του μακαριστού στον τόπο, όπου εκείνος διακόνησε.