Αρχική » Εξηγήσεις για τα περί «βόθρου στη Βουλή» ζητά ο Αρχιεπίσκοπος από τον Μητροπολίτη Κοζάνης

Εξηγήσεις για τα περί «βόθρου στη Βουλή» ζητά ο Αρχιεπίσκοπος από τον Μητροπολίτη Κοζάνης

από kivotos

Αναταραχή όπως φαίνεται έχει φέρει στην Εκκλησία τα όσα δημοσιεύσε πριν από λίγες μέρες (στις 3 Αυγούστου) τοπικό site της Κοζάνης από κήρυγμα που έκανε ο Μητροπολίτης Παύλος κατά τη διάρκεια παράκλησης στην Ι.Μ. Ζιδανίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μητροπολίτης εκτός των άλλων είπε πως «…Η Παναγία να βοηθήσει τους άρχοντες. Ποιους άρχοντες; Να ξεκινήσω από τη Βουλή; Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς… Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση; Το ίδιο. Ελάχιστοι είναι σοβαροί άνθρωποι, αλλά δεν ακούγονται. Κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας υπεύθυνος Έλληνας, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά. Τι να κάνω εκεί πέρα, μου λένε, πώς να τα βγάλεις πέρα με την Κόπρο του Αυγείου, πώς να τα βάλεις με τη Λερναία Ύδρα…

…Με ενημέρωσαν ότι κυκλοφόρησε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία καταργείται η προσευχή από τα σχολεία. Και είναι η ίδια στάση από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Δεν μιλάει κανείς, γιατί όλοι εκμαυλίζουν για ψήφους, αυτό είναι το μέλημά τους… Όπως προείπα, είναι κάποιοι που αγωνιούν και αγωνίζονται, αλλά χάνονται μέσα στη λάσπη, μέσα στην Κόπρο του Αυγείου…» .

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε o Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος απέστειλε επιστολή προς τον Μητροπολίτη, ζητώντας του να τον ενημερώσει ένα πράγματι ειπώθηκαν από τον ίδιο τα όσα του αποδίδοντα στα δημοσιεύματα.

 

Για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη υπήρξε αντίδραση και από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Τις προηγούμενες ημέρες και ενώ η συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη, αναπαράχθηκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μια κυριολεκτικά απίστευτη φερόμενη ως δήλωση του Μητροπολίτη, όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται η Βουλή ως “βόθρος” και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου ως “η κόπρος του Αυγεία”».Όπως σημειώνει ο κ. Βούτσης: «Ήλπιζα ότι θα υπήρχε διάψευση ή έστω ανασκευή επί των δηλώσεων που φαίνεται ότι έγιναν».

«Επαναλαμβάνω, ελπίζω έστω και σήμερα οι εν λόγω δηλώσεις να διαψευστούν» καταλήγει η δήλωση του προέδρου της Βουλής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ