Αρχική » Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Ζάκυνθο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Ζάκυνθο

από kivotos

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Ζάκυνθος θα τιμήσει φέτος τη συμπλήρωση 300 ετών από την ημέρα της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφθασε στη Ζάκυνθο με ειδική πτήση από την Προύσα το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου, οπότε ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις.

Με τους ήχους των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών πραγματοποιήθηκε στις 7.30 μμ η περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό, και επακολούθησε ο Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός.

Λίγο νωρίτερα είχε τελεστεί η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, η κάθοδός του και η μετάβαση από την Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου στο Ναό συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τους Αρχιερείς Δωδώνης Χρυσόστομο, Ηλείας Γερμανό, Μιλήτου Απόστολο, Νιγηρίας Αλέξανδρο, Ικονίου Θεόληπτο, Κερκύρας Νεκτάριο, Λευκάδο Θεόφιλο, Ζάμπια Ιωάννης Αυστρίας Αρσένιο, Ζακύνθου Διονύσιο και τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Ιονίων Νήσων Ιωάννη.

Από τους πολιτικούς την Κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και ο υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ παρίστατο Περιφερειακές, Δημοτικές και λοιπές αρχές.

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, στις 02.00, θα αρχίσει η ακολουθία του όρθρου και η νυχτερινή θεία λειτουργία. Στις 07:30, θα τελεσθεί η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου. Την ίδια ημέρα, στις 19:30, θα γίνει η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 08:30, θα τελεσθεί η αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθως θα γίνει η περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή του στην ιερά λάρνακα.

 


Πηγή: http://imerazante.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ