Αρχική » Μεγάλη γιορτή στην Παναγία Προυσσιώτισα

Μεγάλη γιορτή στην Παναγία Προυσσιώτισα

από kivotos

Mε τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάστηκε η Σύναξη τής Παναγίας Προυσιωτίσσης, το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, με επίκεντρο το ιστορικό και ξακουστό Μοναστήρι τής Παναγίας Προυσιωτίσσης στον Προυσό Ευρυτανίας, όπου φυλλασσεται η ιερά εικόνα τής Θεοτόκου.

Την παραμονή το εσπέρας εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου και συγχοροστατούντος τού Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Τον θείον λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Προύσης, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο που διεδραμάτισε η Θεοτόκος για την σωτηρία τών ανθρώπων και την αξία που έχει η Θεοτόκος στην ζωή τών πιστών. Δεν παρέλειψε να αναφέρει και τους δεσμούς που συνδέουν την Παναγία την Προυσιώτισσα με την Προύσα τής Βιθυνίας.

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευσις τής Θαυματουργού ιεράς εικόνος στους χώρους τής Ιεράς Μονής ενώ  εν συνέχεια τελέσθηκε ιερά αγρυπνία.

Την κυριώνυμον ήμερα τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο άπο τους Αρχιερείς με τη συμμετοχή πολλών ιερέων τής τοπικής Εκκλησίας, αλλά και άλλων Μητροπόλεων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ