Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Στεφάνου Τόλιου και αρχιμ. Ιακώβου Αθανασίου των κληρικών και διακόνων και του βυζαντινού χορού υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννη Λιάκου, πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. 

Η η Θεσσαλονίκη, τον μήνα Σεπτέμβριο γίνεται το επίκεντρο του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου καθώς από της ιδρύσεώς της. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς.

Γίνεται πόλος έλξης η πόλις μας από πλήθος κόσμου, εμπόρων, βιοτεχνών, βιομηχάνων, επιχειρηματιών και διαφόρων άλλων εκθετών και δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να βλέπουν κάθε χρόνο την ανάπτυξη τεχνολογικών επιτευγμάτων βάση της τεχνολογίας και της ραγδαίας ψηφιακής εξελίξεως. Επιτεύγματα όχι μόνο από την χώρα μας αλλά και από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, ο Πρωθυπουργούς της Ελλάδος, κ. Αλέξιος Τσίπρας, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αναστάσιος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης, εκπρόσωποι της φετινής τιμωμένης χώρας της Κίνας και διάφοροι άλλοι επίσημοι, όπως επίσης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας.

Κατά το έθος, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναγιγνώσκει το Πατριαρχικό Μήνυμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξη της Δ.Ε.Θ. και η οποία διαβάστηκε επίσης σήμερα στους Ιερούς Ναούς της πόλεως κατά την ώρα του Κοινωνικού.