Αρχική » Στο συνέδριο για τον Στέφανο Καραθεοδωρή ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο συνέδριο για τον Στέφανο Καραθεοδωρή ο Οικουμενικός Πατριάρχης

από kivotos

Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επετειακών  εκδηλώσεων του «Έτους Στεφάνου Καραθεοδωρή», που διοργανώνουν  ο Δήμος Ορεστιάδος και η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Συμπόσιο αφιερωμένο στον τιμώμενο Μεγάλο αυτό Εθνικό Ευεργέτη και Ιατροφιλόσοφο, με καταγωγή από το Μποσνοχώρι (σημερινή Νέα Βύσσα). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον  πολυχώρο εκδηλώσεων «Principal» της Ορεστιάδος το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου  με ομιλητές τους:

•Κωνσταντίνο Τρομπούκη, επικ. Καθηγητή Ιστορίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Η Ιατρική στην Κωνσταντινούπολη την Εποχή των Καραθεοδωρή».

•Στέφανο Γερουλάνο, Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ζυρίχης, τ. Καθηγητή Ιστορίας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: «Στέφανος Καραθεοδωρή».

•Δημήτριο Σταματόπουλο, Καθηγητή Βαλκανικής και Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Ο Στέφανος Καραθεοδωρή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον 19ο αιώνα».

• Παύλο Πηλαβάκη, εκπρόσωπο της οικογένειας Καραθεοδωρή  με θέμα: «Οικογένεια Καραθεοδωρή».

Συντονιστής του Συμποσίου ήταν ο Ομοτ. Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Γεώργιος Μηνόπουλος.

Την έναρξη του Συμποσίου κήρυξε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ύστερα από προσφώνηση του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Βασιλείου Μαυρίδη. Ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ