Τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 επισκέφθηκε και εγκαινίασε το νέο Λύκειο «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Πρώτα έγινε αγιασμός στο παρεκκλήσι του Λυκείου που είναι αφιερωμένο στην Ανάσταση του Χριστού.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου προσφώνησε τον Μακαριώτατο και τους παρευρισκομένους ο διευθυντής του λυκείου κ. Θεόδωρος Κέσκος.

Η χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως παρουσίασε επίκαιρα τραγούδια. Ο Μακαριώτατος έκλεισε την εκδήλωση με λόγια αγάπης, προτροπής για αγώνα και αισιοδοξία.

Το Εννιάχρονο Σχολείο “Πνοή Αγάπης” ανήκει στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Ιδρύθηκε το 2008 από τον Μακαριώτατο κ. Αναστάσιο,  ο οποίος οραματίστηκε ένα σχολείο, που θα παρείχε στους μαθητές του πέρα από την άριστη μόρφωση, τη χριστιανική αγωγή της ψυχής. Κατά τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του στεγαζόταν εντός του οικήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Καθώς όμως ο αριθμός των μαθητών ολοένα και αυξανόταν, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία μεγαλύτερου κτιρίου. Με ταχύτατο ρυθμό, έτσι, αναπτύχθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις σ’ έναν χώρο μοναδικής θέσης και ομορφιάς.