Αρχική » Τα λείψανα του Αγίου Νέστορα υποδέχθηκαν στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Τα λείψανα του Αγίου Νέστορα υποδέχθηκαν στη Μητρόπολη Λαγκαδά

από kivotos

Με την υποδοχή του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Νέστωρος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χρυσαυγής, συνεχίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2015, οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, προς τιμήν του συμπολιούχου της πόλεως του Λαγκαδά, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστωρος.

 Η υποδοχή του λειψάνου το οποίο εκόμισε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία της κωμοπόλεως της Χρυσαυγής και στην συνεχεία κλήρος και λαός υπό της συνοδείας της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό όπου και ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου της Μ. Δευτέρας από την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας του Αγίου Δημητρίου.

 Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα το οποίο προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία αυτού του σπουδαίου μαργαρίτη της Ορθοδοξίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό πλαίσιο των ακολουθιών που θα ψαλθούν καθ’ όλη την τρέχουσα εβδομάδα και οι οποίες θα κορυφωθούν την 26η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Άγιο Νέστωρα του οποίου την ημέρα μνήμης του η επαρχία του Λαγκαδά, ελευθερώθηκε δύο φορές: το 1912 από τους Οθωμανούς και το 1944 από τους Γερμανούς.

 Καταλήγοντας ο Σεβασμιωτάτος υπογράμμισε το γεγονός ότι οι Άγιοι μας δεν είναι μόνο στα Εικονοστάσια σαν απλές ζωγραφικές απεικονίσεις, αλλά είναι ζωντανοί και παρόντες δίπλα και ανάμεσα μας, ακούγοντάς και βλέποντας μας συνεχώς και επικοινωνώντας συνεχώς μαζί μας, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα και στις δεήσεις μας. “Περνάμε δύσκολους καιρούς σήμερα αλλά ο τόπος μας πέρασε και δυσκολότερες καταστάσεις τις οποίες ξεπέρασε πάντοτε γιατί είχε αληθινή Πίστη στον Ιησού Χριστό. Αληθινή Πίστη πρέπει να έχουμε και εμείς για να μην φοβούμαστε τίποτα, όπως αληθινή ήταν η και Πίστη των Αγίων Δημητρίου και Νέστωρος. Με αυτή την Πίστη μόνο θα ισχύσει και για εμάς αυτή η δύναμις της επικλητηρίου φωνής «Ὁ Θεὸς τοῦ Δημητρίου, βοήθει μοι», και αυτή θα πρέπει να λέμε και εμείς με όλη την δύναμη της καρδιάς μας ζητώντας την βοήθεια και το έλεος του Αληθινού Θεού”.Πηγή: www.imlagada.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ