Προσφορά αγάπης είχαμε σήμερα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που μοίρασαν σε 1.500 οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα συσκευασίες των 10 κιλών με πατάτες Νάξου.

Ανάμεσα στους δικαιούχους και η Γιαννούλα Βασιλοπούλου, μητέρα τριών παιδιών. Κολώνα της μονογονεϊκής οικογένειας της δίνει μάχη να τα φέρει βόλτα. Η προσφορά των νησιωτών της Νάξου την γέμισε χαρά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από τη Νάξο που με βοηθάνε έμενα και την οικογένεια μου. Είμαι ελεύθερη μητέρα και έχω ανήλικα παιδιά. Το ένα είναι παιδί με αναπηρία. Είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι και δεν έχω βοήθεια από πουθενά. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Η Μαίρη Πίνη, διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τόνισε: «θα ήθελα μέσα από την καρδία μου να ευχαριστήσουμε τον αγροτικό συνεταιρισμό Νάξου ο οποίος από το υστέρημα των μελών του, προσέφερε στο κέντρο στήριξης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αυτές τις 1.500 μερίδες, για τις οικογένειες που προστατεύουμε και έχουν τόσο ανάγκη…».

Συνολικά 30 τόνοι πατάτας από τους Παραγωγούς της Νάξου θα μοιραστούν στα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Αθήνα και Δυτική Αττική. Εκτός από τους 15 τόνους που δόθηκαν στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ακομη 15 δόθηκαν ήδη την περασμένη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στα συσσίτια της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως που προσφέρουν φαγητό σε 2.000 ανθρώπους καθημερινά κυρίως στο Ίλιο, το Μενίδι, την Πετρούπολη, τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό, τη Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι. Ένα μέρος από τις πατάτες θα μοιραστεί και στις 800 οικογένειες που προτιμούν να παίρνουν δέματα με ξηρά τροφή από την Μητρόπολη και να μαγειρεύουν στο σπίτι τους.