Αρχική » Εξώδικο στον Γ. Ραγκούση από την Ιεραρχία για τις δηλώσεις του περί ομοφυλόφιλων Μητροπολιτών

Εξώδικο στον Γ. Ραγκούση από την Ιεραρχία για τις δηλώσεις του περί ομοφυλόφιλων Μητροπολιτών

από kivotos

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε συνέντευξη του στο περιοδικό της ΛΟΑΚΤΙ κοινότητας, Antivirus, με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της Εκκλησίας, η οποία σήμερα του έστειλε εξώδικο!

Συγκεκριμένα μιλώντας για το αν φοβάται να αντιπαρατεθεί με την Εκκλησία για τα δικαιώματα της ΛΟΑΚΤΙ κοινότητας είπε πως “Για την Εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις η  Εκκλησία της Ελλάδος, αποφάσισε στη σημερινή σύνοδο της Ιεραρχίας, να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον κ. Ραγκούση, ώστε “να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο”.

Στην ίδια πάντως συνέντευξη ο κ. Ραγκούσης τάχθηκε υπέρ του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, λέγοντας πως “Δεν γίνεται να απαγορεύεται σε κάποιον και να μη θεσμοθετείται η δυνατότητα να μπορεί να τον πραγματοποιήσει. Απολύτως ναι!”.

Οσο για την παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε πως «επειδή δεν μ΄αρέσει να λέω λόγια εύκολα και μεγάλα, έχω προσπαθήσει να ψάξω το θέμα, σχετικά με το τι έχει νομοθετηθεί σ΄άλλες χώρες. Ανακάλυψα πολύ επιτυχημένα παραδείγματα, τα οποία διασφαλίζουν από τη μια και τα γονεϊκά δικαιώματα και την από την άλλη και μια ισχυρή κρατική εποπτεία που προστατεύει τα παιδιά. Φυσικά, αναφέρομαι τόσο στα ομόφυλα όσο και στα ετερόφυλα ζευγάρια. Θέλω να υιοθετήσουμε τα πιο προοδευτικά και πιο συγκροτημένα νομικά πλαίσια που υπάρχουν».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ