Μια μεγάλη και συγκινητική επετειακή Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπληρώσεως 126 χρόνων λειτουργίας, προσφοράς και αγάπης του Γηροκομείου Πειραιώς, πρόεδρος της Εφορείας του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Εκατοντάδες κόσμου - συνεργάτες και τρόφιμοι και απλοί φίλοι και συμπαραστάτες  του Ιδρύματος – βρέθηκαν χθες  Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς για να τιμήσουν τα γηρατειά.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αμέσως μετά την προβολή σχετικού video – αφιερώματος των 126 ετών, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε  σε όσους διακόνησαν αυτά τα 126 χρόνια το χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς καταθέτοντας την αγάπη, την φροντίδα και την ομορφιά της ψυχής τους, ενάντια στον ατομικισμό και τον εγωισμό. Σε όσους «ως πρόταγμα της ζωής τους, ύψωσαν το ανθρώπινο πρόσωπο και διακόνησαν φιλάνθρωπα, ταπεινά αλλά τόσο δυναμικά τον άνθρωπο στην τόση του ανάγκη».

Ιδιαίτερη αναφορά και ξεχωριστή τιμή απέδωσε στην κ.Ελισσάβετ Φωτεινέλη – Κριτικού, επίτιμο μέλος της Εφορείας του Ιδρύματος και μεγάλη δωρήτρια, η οποία συνεχίζει το έργο προσφοράς που ξεκίνησε πριν χρόνια με τον μακαριστό σύζυγό της.  

Τόσο ο Δήμαρχος Πειραιώς κ.Ιωάννης Μώραλης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ.Γεώργιος Γαβρίλης, αφού εξέφρασαν τον σεβασμό του προς τους ανθρώπους της λεγόμενης τρίτης ηλικίας αναφέρθηκαν στο σπουδαίο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια το Γηροκομείο Πειραιώς. Και οι δύο τοπικοί άρχοντες επεσήμαναν την ανάγκη άθροισης πολλών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των συνανθρώπων μας, ευχαριστώντας και συγχαίροντας παράλληλα τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του, για το μεγάλο αυτό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Γηροκομείου Πειραιώς.

Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ.Σοφοκλής Ξυνής, επέδωσε στον Σεβασμιώτατο τιμητικό έπαινο για την κοινωνική του προσφορά στο χώρο του Γητοκομείου.

Ξεχωριστή παρουσία αποτέλεσε η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ενώ ακολούθησε συναυλία από την λυρική καλλιτέχνιδα κ.Όλγα Βενέτη.