Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 το βράδυ, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπιο, με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, τελέσθηκε, κατά το αγιορείτικο τυπικό, Ιερά Αγρυπνία.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού, της Αρτοκλασίας και του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, του Πρεσβυτέρου, διά των χειρών του Ποιμενάρχου Χαλκίδος, ο ιεροδιάκονος π. Θεολόγος, ο οποίος συγκαταλέγεται στην συνοδεία του Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου (Χατζηεμμανουήλ), Γέροντος του Ι. Κουτλουμουσιανού Κελλίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Άγιο Όρος.

Ο π. Θεολόγος, είχε λάβει και τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, του διακόνου, δια των χειρών του Μητροπολίτου, τον περασμένο Αύγουστο, στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, ενώ επελέγη το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, για να χειροτονηθεί πρεσβύτερος, αφού ο Γέροντας Γρηγόριος, εδώ και μία πεντηκονταετία συνδέεται με αυτό και έρχεται συχνότατα διακονώντας το μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως, ενώ υπάρχει και ισχυρός δεσμός πνευματικός και με τον ίδιο τον Επίσκοπο Χαλκίδος.

Στην ιερά αγρυπνία έψαλλαν οι μοναχοί της συνοδείας του π. Γρηγορίου, μαζί με άλλους αδελφούς ιεροψάλτες, πνευματικά του τέκνα.

Παρόντες στην χαρά της αδελφότητας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ήταν Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, με προεξάρχοντες τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα και τον Γέροντα Νικόδημο Γιαννακόπουλο από την Ι. Μονή Μεταμορφώσεως Κύμης, πολλοί Ιερείς από διάφορες μητροπόλεις, εκπρόσωποι μοναστικών αδελφοτήτων και αρκετοί.

Κατά την ομιλία του προς τον χειροτονούμενο, ο Σεβασμιώτατος του παρουσίασε ως πρότυπο τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και πρότεινε στο νέο πρεσβύτερο, να αγαπά τον Ιησού τόσο, όσο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και, δια της ιερωσύνης, να αναπαύεται στο στήθος του Χριστού όπως εκείνος κατά το Μυστικό Δείπνο.