«Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και, γενικότερα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής». Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απάντησε, όταν ρωτήθηκε για το νόμο που αφορά την ταυτότητα φύλου και την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε για τους δικαστές πως «ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα από όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτό τον χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση».

«Και επειδή» πρόσθεσε «ήταν και ο υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος «καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος. Αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού».
Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιωργος Σάρλης.