Αρχική » Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του ελληνορθόδοξου σχολείου “Μεταμόρφωση” της Μητρόπολης Τορόντο

Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του ελληνορθόδοξου σχολείου “Μεταμόρφωση” της Μητρόπολης Τορόντο

από kivotos

Στις 18 Οκτωβρίου, έγιναν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του ημερήσιου Ελληνορθόδοξου σχολείου της Ι.Μ. Τορόντο, “Μεταμόρφωση”.

Το σχολείο άρχισε με δέκα έξι μαθητές και τώρα έχει περισσότερους από τριακόσιους και εξήντα σε κατάλογο αναμονής. Η νέα πτέρυγα περιλαμβάνει δέκα αίθουσες και συνεπώς μπορεί να χωρέσουν διακόσιοι ακόμη μαθητές.

Η νέα πτέρυγα στοιχίζει συνολικά ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες δολάρια. Η Ι. Μητρόπολη Τορόντο διέθεσε ένα εκατομμύριο και τα υπόλοιπα συγκεντρώνονται από έρανο ο οποίος έχει ήδη αρχίσει.

Στα εγκαίνια ήσαν όλοι οι μαθητές, πολλοί από τους γονείς τους, η ιδρύτρια κα Τούλα Ρέππα με το σύζυγό της, ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Α. Ιωαννίδης, η διευθύντρια του σχολείου κα Α. Σαραντίδη, ο Άρχων Μαΐστωρ, κ. Ι. Δαγώνας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλα τα κτίρια που κτίζει η Ι.Μητρόπολη.

Φυσικά, τον αγιασμό και τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος με πέντε ιερείς.

Μίλησαν, η διευθύντρια του σχολείου Άννα Σαραντίδου, ο Γεν. Πρόξενος Α. Ιωαννίδης, η πρόεδρος του σχολικού οργανισμού Τούλα Ρέππα και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Όλοι αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για το έργο το οποίο επιτελείται στο σχολείο “Μεταμόρφωση”, αλλά και όλα τα άλλα έργα της Ι.Μ. Τορόντο, όπως εκκλησίες, σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, μοναστήρια, κατασκηνώσεις κλπ.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος μεταξύ άλλων είπε, ότι “ναι μεν ασχολούμεθα με τα κτίρια, αλλά μέσα στα κτίρια αυτά γίνεται το πνευματικό έργο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πνευματικό έργο από τη μόρφωση των παιδιών σε ένα ελληνορθόδοξο σχολείο τόσο πετυχημένο που οι μαθητές δεν θέλουν να το αποχωρίζονται.” Συνεχάρη όλους τους μαθητές, τους γονείς των παιδιών, τη διευθύντρια και τους διδάσκοντες, τον Γεν. Πρόξενο, τον Ι. Δαγώνα και φυσικά την κα Τούλα Ρέππα, διότι για να αρχίσει το σχολείο η κ. Ρέππα έδωσε πεντακόσιες χιλιάδες δολ.  και όλα τα χρόνια της λειτουργίας του δίδει μεγάλες δωρεές καθώς επίσης και άλλοι δωρητές.