Αρχική » Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

από kivotos

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στο λιμάνι της Πύλου με αφορμή την συμπλήρωση 190 χρόνων από την ημέρα που η Ναυμαχία του Ναβαρίνου σήμανε την ελευθερία της Ελλάδας, παρά τη συνεχιζόμενη σφοδρή άρνηση του Σουλτάνου.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους την χαρακτήρισε επιτυχημένη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όσους συνετέλεσαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το θέαμα. «Ήταν ένα όμορφο θέαμα με ένα σπουδαίο μήνυμα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος διευκρινίζοντας ότι «όταν θέλουν οι ειρηνευτικές δυνάμεις, κάθε εποχής, να επιτελέσουν το έργο τους με ζωντάνια, ελπίδα και προσπάθεια τότε έχουμε επιτυχίες. Ας γίνει το Ναβαρίνο ένα παράδειγμα και ένα μάθημα για τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ι. Παυλόπουλος, Αξιωματούχοι ξένων Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ