Παρουσία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 25ης Οκτωβρίου 2017, η  λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Κανάλας, μετά των σεπτών και Χαριτοβρύτων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Προ της ενάρξεως της λτανείας, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

Της Ιεράς Λιτανεύσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε συνοδεία Τιμητικών Αγημάτων του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας της Αστυνομίας, προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Αποστόλου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Σύρου κ. Δωροθέου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιανού κ. Ανδρέα, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Ελεθευρουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, Ιλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Λύδδης κ. Δημητρίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Θερμών κ. Δημητρίου.

Παρέστησαν οι αρχές της πόλεως με επικεφαλή την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κα. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, των Πολιτιστικών Συλλόγων και της μαθητιώσας νεολαίας, σύσσωμη η αδελφότητα της Γυναικείας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος με επικεφαλή την Καθηγουμένη αυτής Μελάνη Μοναχή, καθώς επίσης ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πολλοί Ιερείς και Διάκονοι από πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.