Για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μίλησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου δήμου της Αττικής, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό.

«Τα παιδιά είναι ο θησαυρός μας» υπογράμμισε και συνέστησε στους μεγάλους να πηγαίνουν κόντρα στον ενθουσιασμό τους, διότι εκεί κρύβεται το αύριο. «Έχουμε, όμως, την υποχρέωση να δείξουμε στα παιδιά τους τρόπους να διοχετεύουν σωστά τον ενθουσιασμό τους» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μας υποχρεώνει κανείς να αντιγράψουμε συνήθειες του εξωτερικού».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στη συγκινητική προσέλευση των πιστών και επ' αυτού σημείωσε: «Το γεγονός είναι πιο θαυμαστό και ουσιαστικό όταν σκεφτούμε ότι ζούμε σε μια εποχή που από πολλές πλευρές καταβάλλεται προσπάθεια για αποϊεροποίηση. Η αποϊεροποίηση είναι ο στόχος και το σχέδιο. Η αποϊεροποίηση φέρνει τον ευτελισμό και η κοινωνία χάνει την πραγματικότητα της εικόνας που πρέπει να έχει».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, το απόγευμα της Τρίτης, αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη Αλμυρού Βόλου, παρουσία του πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου, του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, του ΔΣ και εκπροσώπων των Αρχών του τόπου και της ΕΛΑΣ.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό του και δοθείσης της ευκαιρίας έκανε λόγο για τη δύναμη της αγάπης, «ένα μεγάλο αγαθό και δώρο στην ανθρώπινη καρδιά», αλλά και για τον συντονισμό αγάπης και συνεργασίας. Διότι, όπως είπε: «Όποτε το επιτύχαμε αυτό στην ιστορία, τα καταφέραμε, όταν δεν το επιτύχαμε, υποφέραμε και δυστυχήσαμε».

Εξάλλου, σε ομιλία του σε δημοσιογράφους στον Αλμυρό αναφέρθηκε στην καύση των νεκρών, με την επισήμανση ότι «η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος και ανάλογα με την επιλογή του έχει και την ευθύνη του», αλλά και στον νόμο αλλαγής ταυτότητας φύλου. Η Εκκλησία, είπε, έχει τις δικές της αρχές και θέσεις και δεν μπορεί να κάνει υποχωρήσεις σε σημαντικά θέματα όπως είναι η οικογένεια. «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει οικογένεια» σημείωσε για να προσθέσει πως «ό,τι φεύγει από αυτόν τον χώρο είναι εκτροπή από τη φυσική ζωή».