Αρχική » Μητρόπολη Μεγάρων: Συσσίτια σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο για τους πλημμυροπαθείς

Μητρόπολη Μεγάρων: Συσσίτια σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο για τους πλημμυροπαθείς

από kivotos

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μητρόπολης Μεγάρων στην καταστροφή που έπληξε την Δυτική Αττική. Έτσι με ανακοίνωση της δηλώνει πως ξεκινά την παροχή συσσιτίων στους κατοίκους ενώ οι ενορίες θα συνεισφέρουν οικονομικά σε όσους έχουν ανάγκη.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης έχει ως εξής:

Η Ιερά Μητρόπολις Μεγάρων και Σαλαμίνος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της κ. Κωνσταντίνος, με πόνο ψυχής και θλίψη, ειλικρινά συμπάσχουν για τα θύματα της καταστροφής από τις μανιώδεις έκτακτες καιρικές συνθήκες, της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017, που έπληξαν τις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου και δέεται για την ανάπαυση των ψυχών του αδικοχαμένου ποιμνίου της, καθώς και συλλυπείται τις οικογένειες των θανόντων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, από τις πρώτες πρωινές ώρες, επεκοινώνησε αμέσως με τις τοπικές Δημοτικές Αρχές των πληγεισών περιοχών, καθώς και με την Αντιπεριφέρεια της Δυτικής Αττικής και ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της καταστάσεως. Έθεσε δέ όλο το δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως στην διάθεσή τους.

Στα πλαίσια συμπαραστάσεως και στηρίξεως του πληγέντος ποιμνίου του, ο Μητροπολίτης μας αποφάσισε τα κάτωθι:

α) Όλοι οι Ιεροί Ναοί και οι Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, την προσεχή Κυριακή 19 Νοεμβρίου ε.έ., προ του «ΔΓ ευχών …» της Θείας Λειτουργίας, να τελέσουν Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της καταστροφής.

β) Τα Συσσίτια της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας θα εξυπηρετούν αδιακρίτως τους πληγέντες συνανθρώπους μας δίδοντας τους φαγητό.

γ) Το Γενικό Ταμείο καθώς επίσης και τα Ενοριακά Ταμεία Έργων Φιλαδελφίας της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, καλούνται να θεραπεύουν όσον το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των πασχόντων αδελφών μας.

δ) Κατόπιν της κηρύξεως της χώρας σε Εθνικό Πένθος, λόγω των θυμάτων της τραγωδίας, όλοι οι Ιεροί Ναοί και οι Ιερές Μονές να έχουν μεσίστιες τις Σημαίες τους.

ε) Σύμπασα η τοπική Εκκλησία και ιδιαιτέρως οι Ιερές Μονές, καλούνται σε πνευματικό συναγερμό καθημερινής προσευχής για τα θύματα, τις οικογένειες τους, τους τραυματίες, τους αγνοουμένους, αλλά και γιά όλους τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

στ’) Μετά το τέλος της καταγραφής της καταστροφής, επιτροπή της Ιεράς Μητροπόλεως θα αξιολογήσει τις ανάγκες των πληγέντων και θα προσπαθήσει κατά το δυνατόν να βοηθήσει ποικιλοτρόπως τα περιστατικά.

ζ) Θερμώς παρακαλεί τους ορθοδόξους αδελφούς χριστιανούς όπου γης, να δέονται για την καλή έκβαση του πειρασμού της τοπικής μας Εκκλησιαστικής Επαρχίας.

Τέλος, εκ βάθους καρδίας, ευχαριστεί τον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, τους Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς που επικοινώνησαν μαζί του, για να τον στηρίξουν ηθικά στον πατρικό θρήνο που βιώνει εξ αιτίας του πόνου των πνευματικών του παιδιών, καθώς και για την υλική βοήθεια που προθυμοποιήθηκαν να παράσχουν.

Ακόμη ευχαριστεί όλους τους επωνύμους και ανωνύμους αδελφούς για την ηθική συμπαράστασή τους στην τραγωδία που βιώνει η τοπική μας Εκκλησία, καθώς και οιονδήποτε βοήθησε και βοηθά με κάθε τρόπο τους πληγέντες αδελφούς μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ