Αρχική » Σε δίκη ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τα όσα έγραψε στο ιστολόγιο του

Σε δίκη ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τα όσα έγραψε στο ιστολόγιο του

από kivotos

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, μετά τη μήνυση εννέα πολιτών εναντίον του, με αφορμή σχόλιά του, μετά την κατάθεση του συμφώνου συμβίωσης και των ομόφυλων ζευγαριών, το 2015.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015 ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στο προσωπικό του ιστολόγιο χαρακτήριζε «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους, γράφοντας χαρακτηριστικά “Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια και την καταδικάζουμε χωρίς δισταγμό! Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!” ενώ συμβούλευε τους αναγνώστες “Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! ” .

Ο ίδιος μετά από τα πολλά σχόλια που είχε προκαλέσει το συγκεκριμένο άρθρο επανήλθε για να διευκρινίσει πως τα λόγια του είχαν συμβολικό χαρακτήρα.

Δείτε το αρχικό άρθρο εδώ

Και τις διευκρινήσεις εδώ.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου του 2016, εννέα πολίτες κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη. Η μήνυση έγινε τελικά δεκτή από τον εισαγγελέα που παρέπεμψε τον μητροπολίτη σε δίκη, που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου του επόμενου έτους στο Αίγιο. 

Οι εννέα άντρες που είχαν μηνύσει τον μητροπολίτη Αμβρόσιο είναι οι: Άλκης Ιωαννίδης, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, Michael Huber, Βασίλης Θανόπουλος, Πέτρος Σαπουντζάκης, Νίκος Σοφιανός, Λύο Καλοβυρνάς, Αλκιβιάδης Δελαντώνης και Μενέλαος Σιαφάκας. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ