Αρχική » Συναντήσεις του Αμερικής Δημητρίου με την πολιτική ηγεσία

Συναντήσεις του Αμερικής Δημητρίου με την πολιτική ηγεσία

από kivotos

Συνάντηση είχαν σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, στο Προεδρικό Μέγαρο.«Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους τους φίλους μας και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, ώστε και οι θυσίες βέβαια να μην πάνε χαμένες και να πάψει να υπάρχει αυτή η ανθρωπιστική κρίση, την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αξίζει αυτή την πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και «ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτές δεν μπορεί να πάνε χαμένες. Και αυτό πρέπει να τον αντιληφθούν και οι εταίροι μας και οι δανειστές μας». Παράλληλα, τόνισε ότι θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε, καθώς ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός, ο ο οποίος στα δύσκολα ξέρει να ενώνεται και να αγωνίζεται.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό θέμα, ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής να μεταφέρει, τόσο προς την ομογένεια όσο και προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, την ανάγκη να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και επεσήμανε την ανάγκη να ενεργοποιηθεί αυτή η μεγάλη δύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι ταγμένη να υπηρετεί και την ειρήνη, ώστε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του ελληνικού λαού για τη στήριξη που προσέφερε, τόσο ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, όσο και η ομογένεια, τις δύσκολες ώρες που η Ελλάδα αγωνιζόταν για να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. «Και εσείς και η ομογένεια πράξατε τα δέοντα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τόσο προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, όσο και προς τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να υπάρξει η αναγκαία πίεση στήριξης της Ελλάδας» ανέφερε. «Πράξατε πολλά την εποχή εκείνη και τα πράξατε από καρδιάς. Γι΄αυτό πρέπει δημόσια να ομολογήσω ότι το αίσιο πέρας αυτής της διαπραγμάτευσης οφείλεται εν πολλοίς και σε σας και στην ομογένεια, η οποία για μία ακόμα φορά έδειξε ότι τις κρίσιμες ώρες είναι κοντά στην Ελλάδα, κοντά στο έθνος μας, αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού» πρόσθεσε.

ADVERTISEMENT
 

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξήρε τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει τόσο η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο ίδιος προσωπικά, όσο και η ομογένεια στις ΗΠΑ για να μεταφέρουν τα μηνύματα και τις ανάγκες της ελληνικής πλευράς στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντα με στόχο να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό και να προωθήσουν τα εθνικά μας θέματα.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη μεταξύ τους επικοινωνία τονίστηκε και από τους δύο η ανάγκη να υπάρξουν λύσεις μέσα από συνεννόηση και την αλληλοκατανόηση και μέσα από διαθρησκευτικό διάλογο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, εξέφρασε στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής την σημασία του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς με διαφορετικές θρησκείες επισημαίνοντας: “Όταν οι εκπρόσωποι των διαφορετικών θρησκειών δίνουν αυτό το παράδειγμα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν την πίστη των ανθρώπων για να σπείρουν έριδες διχόνοιες και πολεμικές συγκρούσεις”.

Στην ίδια συνάντηση, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το διεθνές συνέδριο για την πολυθρησκευτικότητα και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή που διοργάνωσε η Αθήνα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ