Αρχική » Ο Αμερικής Δημήτριος κοντά στα παιδιά του “Δημήτρειου” ιδρύματος

Ο Αμερικής Δημήτριος κοντά στα παιδιά του “Δημήτρειου” ιδρύματος

από kivotos

Μια ξεχωριστή επίσκεψη στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής» στο Μοσχάτο πραγματοποίησαν από κοινού, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Στην διάρκεια της επίσκεψης τους, στην οποία τους συνόδευσε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, έτυχαν θερμής υποδοχής από το σύνολο των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί με τα οποία μάλιστα γευμάτισαν μαζί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απένειμε το παράσημο Α’ Βαθμού Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική φροντίδα και συνεχή υποστήριξη που παρέχει προσωπικά ο ίδιος αλλά και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην δημιουργία και ομαλή λειτουργία του Δημήτρειου Κέντρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο για τη συνεχή υποστήριξη και πολυδιάστατη προσφορά του στο έργο της Αποστολής και ειδικότερα την λειτουργία του Δημητρείου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης: « η παρουσία σας εδώ, πέρα από τον ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα που έχει είναι για μας εξαιρετικά σημαντική διότι έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσετε εκ του σύνεγγυς το εξαιρετικό έργο που επιτελείτε στο «Δημήτρειο», ένα κέντρο στην δημιουργία και υποστήριξη του οποίου έχετε συμβάλει με όλες τις δυνάμεις σας. Για το σκοπό αυτό η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και απονέμουμε την ανωτέρα τιμητική διάκριση μας, το παράσημο Α’ Βαθμού Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου».

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανέφερε: «Μακαριώτατε με συγκινείτε και με συγκλονίζετε πρώτον για τη μεγάλη χαρά να είμαστε με τα παιδιά. Το έργο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου είναι πολύ μεγάλο και αυτό οφείλετε και στους πολύ καλούς συνεργάτες του, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και όλους τους γνωστούς και αγνώστους συνεργάτες του. Η ελληνική ομογένεια αποφάσισαν να βοηθήσουν όσο μπορούν περισσότερο. Ο IOCC, International Orthodox Christian Charities βοηθά πάρα πολύ την Ελλάδα. Ο Οργανισμός αυτός αισθάνεται την άνεση και την εμπιστοσύνη με το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της «Αποστολής».

Έχετε μία πολύ σταθερή βάση και οικονομική διαφάνεια και εγγυητής αυτής είναι ο Μακαριωτάτος και οι συνεργάτες του και αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο να υπάρξει αυτή η προσφορά από την Αμερική. Ευχαριστώ για το παράσημο, αλλά αυτό ανήκει σε όλους όσους συμβάλλουν στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εγώ το παίρνω συμβολικά ως εκπρόσωπος 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων που συνιστούν και συγκροτούν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και όχι μόνο».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο για την υποστήριξη που δίνει όλα τα χρόνια στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί η Αποστολή. «Η συμπαράσταση και υποστήριξη σας είναι για μας πολύτιμες και αποτελούν ουσιαστικά έναν φάρο αισιοδοξίας για να πορευτούμε στο μέλλον. Τα χαμόγελα και οι δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης που βιώνουν σε καθημερινό επίπεδο τα παιδιά μέσα από την λειτουργία του «Δημήτρειο» αποκτούν ιδιαίτερη σημασία την χρονική περίοδο που διανύουμε»

Μετά το τέλος του γεύματος τα παιδιά από το “Δημήτρειο” δώρισαν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ζωγραφιές αλλά και αναμνηστικά που δημιούργησαν ειδικά για την επίσκεψη του ευχαριστώντας τον για την διαρκή φροντίδα και υποστήριξη που παρέχει στην λειτουργία του κέντρου. Τα παιδιά μαζί με τους δυο Ιεράρχες και το προσωπικό του Κέντρου παρακολούθησαν ένα σχετικό video με τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί στο «Δημήτρειο» και μετά το τέλος της προβολής τους τραγούδησαν δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή νότα στην επίσκεψη.

Το “Δημήτρειον” Κέντρο Φροντίδας Παιδιού που ιδρύθηκε από την “Αποστολή”, το φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ουσιαστική συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου με σκοπό τη φροντίδα και την υποστήριξη παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών, που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και αξεπέραστα κοινωνικά προβλήματα. Το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας του “Δημήτρειου” αρχίζει αμέσως μετά από το σχολικό ωράριο και διαρκεί έως το βράδυ, παρέχοντας σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολογική υποστήριξη κι έναν πλούτο δημιουργικών δραστηριοτήτων που βοηθούν τα παιδιά στην υγιή ανάπτυξή τους, να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τα έμφυτα ταλέντα τους, να ψυχαγωγηθούν, να γυμναστούν, να χαρούν.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ